Wie zijn wij?

 

POVL staat voor Provinciale Ondersteuning Vrijwilligerswerk Limburg. We zijn een provinciale maatschappelijke organisatie, die Vrijwilligerswerk in heel Limburg ondersteunt. Ruim 25 jaar geleden is POVL ontstaan voor en door de Limburgse vrijwilligerscentrales. Zij wisselen kennis, kunde en ervaringen uit. Via deze website delen we informatie graag met een breder publiek. We zijn een erkende Maatschappelijke Organisatie en ontvangen subsidie van de provincie Limburg

De doelstelling van het POVL is het ondersteunen van vrijwilligerswerk in onze provincie. Dit doen wij primair door voor alle Limburgse vrijwilligerscentrales scholing en training op maat te organiseren. Ook kunnen we ondersteuning bieden bij de implementatie van nieuwe producten en methoden. 

Het POVL bestuur bestaat uit 4 vrijwillige bestuurders, die allen werkzaam zijn of zijn geweest in de welzijnssector dan wel de lokale overheid. Ze hebben jarenlange ervaring binnen het werkveld vrijwillige inzet. De bestuursleden zijn:

  • Voorzitter: Joep Kleinen, voormalig manager gemeente Landgraaf
  • Penningmeester: Kees van Kemenade, manager Welzijnsgroep Parkstad
  • Secretariaat: Tiny Valckx, projectmedewerker Vorkmeer
  • Bestuurslid: Vincent Gussenhoven, coördinator Regionale Vrijwilligerscentrale Heuvelland

Wat doen we?

De doelstelling van het POVL is het ondersteunen van vrijwilligerswerk in onze provincie. Dit doen wij primair door voor alle Limburgse vrijwilligerscentrales scholing en training op maat te organiseren. Ook kunnen we ondersteuning bieden bij de implementatie van nieuwe producten en methoden. Wij zijn een partner voor de Provincie Limburg, de Provinciale Maatschappelijke Organisaties en Limburgse Huizen in kennis over vrijwilligers en -werk in Limburg. Met hen willen we onze kennis en kunde over vrijwilligers en vrijwilligerswerk delen.

Kortom, wij ondersteunen en adviseren. We zoeken naar verbindingen en werken graag samen om het vrijwilligerswerk in onze provincie te versterken.