Mini symposium: Naar een toekomstbestendig gemeentelijk vrijwilligersbeleid

Samen met Movisie organiseert POVL op donderdag 28 november aanstaande een mini symposium. Vrijwillige inzet is en blijft van groot belang in een samenleving waarin voor elkaar zorgen en actief meedoen als belangrijke waarden worden beschouwd. Desondanks  heeft POVL gemerkt dat er verschuivingen hebben plaatsgevonden in de manier waarop over vrijwilligerswerk wordt gedacht en hoe hierop wordt ingezet.

Willem-Jan de Gast en Ronald Hetem van het kennis instituut Movisie zullen ingaan op een landelijke inventarisatie rond het gemeentelijk vrijwilligersbeleid, dat zij in opdracht van het ministerie van VWS hebben uitgevoerd. Ook komen de ontwikkelingen op het gebied van gemeentelijk vrijwilligersbeleid en de mogelijke consequenties voor Limburgse gemeenten aan bod. Vervolgens willen we gezamenlijk onderzoeken hoe je tot een toekomstbestendig en integraal gemeentelijk vrijwilligersbeleid komt. Daarnaast besteden we aandacht aan de vraag hoe je als gemeente zorgt dat een dergelijk beleid samen met maatschappelijke partners, zoals vrijwilligerscentrales, welzijnsorganisaties en vrijwilligersorganisaties, wordt vormgegeven en uitgevoerd.

We delen graag mooie en werkende voorbeelden en gaan in gesprek over mogelijkheden en kansen. Vrijwilligers zijn en blijven immers onmisbaar in onze samenleving.

Datum: donderdag 28 november                                                                                                                              Tijd: 9.30 uur tot 13 uur (incl. lunch)                                                                                                                    Plaats: Keenter hart, St. Jozefskerkplein 3 in Weert

Bent u nieuwsgierig en wilt u dit mini symposium bijwonen? Meld u dan uiterlijk 21 november aanstaande aan via: kroumen@povl.nl 

Laat een bericht achter

captcha  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.