Thema bijeenkomst Laaggeletterdheid

Op donderdag 28 maart vindt in het Keenter hart in Weert een thema bijeenkomst plaats over Laaggeletterdheid.

Inge Elzer van stichting Lezen en Schrijven zal deze bijeenkomst verzorgen. Laaggeletterdheid is nog altijd een actueel en belangrijk thema. In Limburg zijn naar schatting 92.000 mensen tussen de 16 en 65 jaar, die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Daarnaast heeft deze groep ook vaak moeite met digitale vaardigheden die in ons dagelijks leven nodig zijn.

Voldoende kunnen lezen, schrijven en rekenen is een randvoorwaarde om volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving. Maar wat is voldoende? En wanneer ben je laagtaalvaardig? In de workshop Laaggeletterdheid komen deze vragen aan bod. Naast feiten en cijfers komt de problematiek breed in beeld. Er wordt ingezoomd op hoe je kunt herkennen en signaleren, maar vooral hoe je in een sluitende aanpak kunt doorverwijzen naar het voorliggend (taal)netwerk. Ook worden voorbeelden aangereikt hoe elders in het land vrijwilligerscentrales betrokken zijn in het netwerk bij het thema laaggeletterdheid.

Geïnteresseerd? Meld u dan aan via kroumen@povl.nl en kom op donderdag 28 maart om 9.30 uur naar het Keenter hart, St. Jozefskerkplein in Weert. De bijeenkomst duurt tot 11.30 uur. De kosten bedragen 50 euro.

Laat een bericht achter

captcha  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.