Ouderenparticipatie

Een van de thema’s, die in 2017 aan de orde zijn gekomen is ouderenparticipatie. In het kader van een door het Nationaal Programma Ouderen gesubsidieerd project, zijn er vele gesprekken met ouderen, gemeenten en (zorg)professionals gevoerd. Deze gesprekken stonden in het teken van het versterken van ouderenparticipatie rondom wijk- en buurtgerichte projecten, inclusief de samenwerking in deze. Op basis van deze gesprekken is de Handreiking Ouderenparticipatie geschreven voor organisaties en besturen van projecten voor ouderen in een kwetsbare positie. De Handreiking is toegelicht door Thijs Scheepers, kwartiermaker ouderenvertegenwoordiging van het Huis voor de Zorg en bestuurslid bij stichting Mentorschap Limburg. Hierbij is de verbinding gemaakt met de rol/functie, die een vrijwilligerscentrale hierin heeft/kan vervullen. Vooraf zijn in overleg met de spreker enkele vragen opgesteld en gedeeld, zodat het verhaal zo goed mogelijk op de lokale situatie’s aan zou sluiten. De handreiking is te vinden op de website van het Huis voor de Zorg

 

Laat een bericht achter

captcha  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.