Project V-Coach van Vrijwilligerscentrale Venlo

Doel                                                                                                                                                                                                Het geven van een steuntje in de rug voor mensen die vrijwilligerswerk willen zoeken en uitvoeren. Een V-coach helpt mensen, die nog ondersteuning nodig hebben bij het zoeken, contact leggen en uitvoeren van vrijwilligerswerk.
Wij noemen deze nieuwkomers in Vrijwilligersland in dit project dan ook  “Vrijwilliger In Ontwikkeling”.

Wat en voor wie is deze V-coach inzetbaar?                                                                                                                        

Er zijn nieuwe vrijwilligers, die extra begeleiding nodig hebben. Het betreft mensen die door hun persoonlijke situatie kennis en vaardigheden missen op het gebied van taal, cultuur, zelfstandigheid en sociale vaardigheden.

Ze willen wel actief worden, maar kunnen nog niet zelfstandig aan de slag, ze hebben behoefte aan begeleiding en ondersteuning om ergens mee te kunnen draaien. 

• Een V-coach kan ingezet worden binnen de eigen organisatie waar de behoefte is aan begeleiding en coaching van nieuwe vrijwilligers.

• Een V-coach kan worden gekoppeld aan een kandidaat die  op zoek is naar een geschikte plek en coaching bij basisvaardigheden die voor vrijwilligerswerk nodig zijn.

Meer informatie? Via een mail naar vcv@welkom.nu kunt u hierover een gesprek aanvragen.

Laat een bericht achter

captcha  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.