LimburgLab 2015

limburglab2Op 28 November 2015 vond LimburgLab plaats. Dit tweejaarlijks evenement heeft als doel: het creëren van een duurzaam netwerk van initiatiefnemers op provinciaal en lokaal niveau, die elkaar versterken en hun gedeelde ervaring meenemen in de realisatie van leefbare dorpen en wijken. Het resultaat: LimburgLab, een bruisende manifestatie waar honderden bezoekers afkomen op een programma van verschillende verrassende workshops, voortkomend uit niet-alledaagse samenwerkingsverbanden tussen de organisaties.

In het voetbalstadion van Fortuna kwamen alle Maatschappelijke Organisaties samen. Door en voor alle Maatschappelijke Organisaties en andere belangstellenden was een mooi, innovatief programma samengesteld met als thema ‘Samen sterk voor mensen in Limburg’.

In verschillende labs worden kennis en ervaringen gedeeld. Actuele thema`s van alle maatschappelijke organisaties staan centraal. Er waren labs over burgerinitiatieven, veiligheid, keukentafelgesprek, samenwerken, buurten en talenten en vrijwillige inzet van jongeren. Zelf hebben wij een workshop mogen verzorgen over het werven van vrijwilligers.: het werven van vrijwilligers met de succesformule ‘Meer voor Minder’. Op een interactieve manier konden deelnemers hun vraag stellen, maar ook werd gevraagd wat zij te bieden hebben. Mensen worden geprikkeld om op een andere manier te denken. We hebben positieve reacties ontvangen.

Meer informatie over Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd is te vinden: ….

 

 

Laat een bericht achter

captcha  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.